Przytyka przy przyspieszaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomikrk
    Classic
    • 2013
    • 13

Przytyka przy przyspieszaniu

Cześć,

znów Superb 2012 2.0 TDI 170KM 4x4. Gdy temperatura powietrza spadła na wartości jednocyfrowe i ujemne skodzina przytyka przy przyspieszaniu. Najbardziej odczuwalne gdy zbliżam się od 2,5tys obrotów do 3tys, na trzecim, czwartym biegu. Problem znika gdy auto się rozgrzeje. Natomiast gdy są temperatury np. -10stopni to pomimo ciągłej jazdy (1,5h) również przy przyspieszaniu są odczuwalne drgania. Wymiana filtra paliwa nie pomogła, jazda z odłączonym przepływomierzem na próbę również nie przyniosła efektu. Gdzie szukać rozwiązania, może ktoś z Was miał taki przypadek? Aha nie pokazuje żadnych błędów po podpięciu do komputera. Pomóżcie. Wtryski czy co?
    Tomi
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

A co ma odlaczenie przeplywomierza, przeciez to auto zlapie mula i tyle z jazdy. Poza tym, ze wyskoczy blad i po podpieciu trzeba go skasowac.

A mnie zastanawia czy gruszka w turbinie nie pada i masz takie dolki mocy, bo sztanga sobie robi co chce.

Logi silnika potrzebne z jazdy.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• tomikrk
      Classic
      • 2013
      • 13

Dowiedziałem się, że podczas jazdy po podpięciu do komputera powinny wyskoczyć wahania ciśnienia doładowania, ale żadnych błędów nie było. Czy jest jakiś inny sposób aby to sprawdzić/wykluczyć? Co do przepływomierza to nie odczułem spadku mocy, po wpięciu kontrolka znikła i tyle.
      Tomi

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Wahanie wychodzi z loga dynamicznego, a nie z bledu.

Sprawnosc przeplywomierza rowniez mozna podczas loga zrobic.

A po wypieciu przeplywomierz moc spadla znaczaco ??
        Spritmonitor.de

Komentarz

• tomikrk
          Classic
          • 2013
          • 13

Tak jak wspomniałem nie było spadku mocy, przynajmniej na odcinku 7km nie odczułem.
          Tomi

Komentarz

Pracuję...